Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

24 Ιαν 2019

Το Abarth 124 Rally πάει Monte Carlo!

Έχοντας κατακτήσει το 2018 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA R-GT, το Abarth 124 Rally, ξεκινά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019 από το θρυλικό Rally Monte Carlo.

Έχοντας κατακτήσει το 2018 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA R-GT, το Abarth 124 Rally, ξεκινά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019 από το θρυλικό Rally Monte Carlo.

  • Οι Ιταλοί Enrico Brazzoli (Πρωταθλητής WRC3 για το 2018) και Manuel Fenoli θα αγωνιστούν με το Abarth 124 Rally της Bernini Rally Team.
  • To 124 Rally έχει αποδείξει ήδη τις δυνατότητες του στις χιονισμένες επιφάνειες στο Rally Monte Carlo Rally του 2018.
  • Τη φετινή χρονιά το Abarth 124 Rally θα υπερασπιστεί τους τίτλους FIA R-GT Cup και R-GT Class του ERC που κατέκτησε την προηγούμενη χρονιά.

 

Στο θρυλικό Rally του Monte Carlo, οποίος αποτελεί και τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για το 2019, θα αγωνιστεί το Abarth 124 Rally, με πλήρωμα τους Ιταλούς Enrico Brazzoli και Manuel Fenoli.

Το spider της Abarth θα υπερασπιστεί τον Παγκόσμιο Τίτλο στο πρωτάθλημα FIA R-GT Cup που κατέκτησαν πέρυσι οι Γάλλοι Raphael Astier και Frédéric Vauclare. Το 2019 στο bucket θα βρεθεί ο Ιταλός Enrico Brazzoli που κατέκτησε πέρυσι το Πρωτάθλημα WRC3 και για φέτος επέλεξε να αγωνιστεί στην κατηγορία FIA R-GT, όπου το 124 Rally έχει κυριαρχήσει.

Το Rally Monte Carlo αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του Abarth 124 Rally. Το 2017, στην πρώτη του εμφάνιση, το μοντέλο απέδειξε πόσο ανταγωνιστικό είναι, με τον νεαρό Fabio Andolfi να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, έχοντας στο πλευρό του τον Manuel Fenoli που θα είναι συνοδηγός αυτή τη χρονιά του Brazzoli. Το 2018 οι Andrea Nucita - Marco Vozzo, βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την εικόνα, επιτυγχάνοντας στη δυσκολότερη ειδική του αγώνα τον 4ο χρόνο γενικής, μπροστά ακόμα και από 4κινητα αυτοκίνητα WRC, παρά τον κακό καιρό και το γεμάτο χιόνι και πάγο οδόστρωμα.

Για ακόμα μία χρονιά ο αγώνας που ξεκινά σήμερα αναμένεται να έχει αρκετό χιόνι και πάγο, ενώ μέχρι την Κυριακή 27/1 που θα ολοκληρωθεί οι αγωνιζόμενοι θα έχουν καλύψει 1.366χλμ., εκ των οποίων 323χλμ. θα είναι σε ειδικές διαδρομές.

 

Ο Enrico Brazzoli δήλωσε ενθουσιασμένος μετά τις πρώτες δοκιμές. «Για έναν Ιταλό οδηγό το να αγωνιστεί με Abarth στο Monte Carlo είναι ένα πραγματικό όνειρο. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά δυνατό και είμαι αισιόδοξος, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ποτέ εύκολος, αφού είναι γνωστός για τις πολλές παγίδες που έχει.»

Η παράδοση της Abarth στο συγκεκριμένο αγώνα είναι γεμάτη από επιτυχίες, όπως η νίκη του Γερμανού Walter Rohrl το 1980 με ένα 131 Rally, η οποία άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση και των δύο Παγκοσμίων Τίτλων (Οδηγών και Κατασκευαστών) εκείνης της χρονιάς.

Τέλος για τους ερασιτέχνες αγωνιζόμενους, η Abarth, δημιούργησε το Abarth Rally Cup 2019, το οποίο αποτελείται από 6 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC). Το Abarth Rally Cup θα ξεκινήσεις στις 2 Μαΐου στο Rally Islas Canarias και θα ολοκληρωθεί με το Ράλι Ουγγαρίας στις 3 Νοεμβρίου.

 

Άλλα περιεχόμενα