Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

06 Μαΐ 2019

1ος αγώνας για το Abarth Rally Cup

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του Islas Canarias Rally ο πρώτος αγώνας του Abarth Rally Cup.

·         Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του Islas Canarias Rally ο πρώτος αγώνας του Abarth Rally Cup.

·         Πιστό στο πνεύμα του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, το Abarth Rally Cup προσφέρει μια ξεχωριστή εναλλακτική για όσους θέλουν να ζήσουν τις δυνατές συγκινήσεις ενός αγώνα ράλι.

·         Οι Alberto Monarri - Alberto Chamorro κατέκτησαν την πρώτη θέση στο θεσμό, τερματίζοντας παράλληλα στην 16η θέση της γενικής κατάταξης.

Οι Ισπανοί οδηγοί κυριάρχησαν στον δεύτερο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC), το Islas Canarias Rally, το οποίο αποτέλεσε και την πρεμιέρα για το Abarth Rally Cup του 2019. Οι Alberto Monarri - Albero Chamorro με το Abarth 124 rally της SMC Junior Motorsport επικράτησαν στις κατηγορίες RC2 και R-GT τερματίζοντας στη 16η θέση της γενικής κατάταξης. Χάρη σε αυτή την επίδοση το Ισπανικό πλήρωμα βρίσκεται στην κορυφή του Abarth Rally Cup, αλλά και του Ισπανικού Πρωταθλήματος Ράλι στην κατηγορία των αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς. Στην 2η θέση του θεσμού της Abarth βρέθηκαν οι Carlos Garcia Perez - Jordi Diaz Negrin, ενώ στην 3η και 4η οι Πολωνοί Dariusz Polonski - Lukasz Sitek και οι Ιταλοί Andrea Nucita - Michele Ferrara αντίστοιχα.

Alberto Monarri: «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νίκη και την υποστήριξη των θεατών. Η έκδοση του Abarth 124 rally για το 2019 προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση, ενώ είναι και πιο φιλική σε κάθε είδους διαδρομή.»

Carlos Garcia Perez: «Σε αυτούς τους δρόμους ξεκίνησα την αγωνιστική μου εμπλοκή και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Η απόδοση του Abarth 124 rally, με το οποίο αγωνίστηκα για πρώτη φορά ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.»

Dariusz Polonski: «Μετά την έξοδο που είχα στην 1η ειδική του αγώνα, εστίασα στο να εξοικειωθώ με αυτό το εξαιρετικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η εμπειρία που κέρδισα θα είναι πολύ χρήσιμη για τους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος.»

Andrea Nucita: «Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά στο δεύτερο σκέλος νομίζω ότι έδειξα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, το οποίο τις δύο περασμένες χρονιές μου χάρισε μεγάλες επιτυχίες.»

Επόμενος αγώνας του Abarth Rally Cup είναι το Liepāja Rally στη Λετονία που θα διεξαχθεί σε χωμάτινες διαδρομές την περίοδο από 24 έως και 26 Μαΐου.

 

 

Άλλα περιεχόμενα