Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

24 Μαΐ 2019

Στα πλαίσια του Rally Liepaja του ERC πραγματοποιείται ο 2ος γύρος του Abarth Rally Cup

Τρία Abarth 124 rally θα πάρουν εκκίνηση στη Λετονία για το Rally Liepaja που αποτελεί γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

 

  • Τρία Abarth 124 rally θα πάρουν εκκίνηση στη Λετονία για το Rally Liepaja που αποτελεί γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).
  • Το Rally Liepaja θα διεξαχθεί την περίοδο 24-26 Μαΐου και περιλαμβάνει 13 χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Οι γρήγορες χωμάτινες διαδρομές της Λετονίας θα αποτελέσουν το πεδίο δράσεις για τα Abarth 124 rally που παίρνουν μέρος στο Abarth Rally Cup. Το Rally Liepaja (24-26/5) που αποτελεί μέρος του ERC, χαρακτηρίζεται από τις πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές που θα αναδείξουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του 124 rally.

Το 2018, η νίκη του Ιταλού οδηγού στο συγκεκριμένο αγώνα, Simone Tempestini, οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου Abarth 124 rally International Rally Challenge.

Φέτος τρία πληρώματα, από τρία διαφορετικά κράτη θα λάβουν εκκίνηση. Ο νεαρός Λετονός οδηγός Reinis Nitiss που θα οδηγήσει για πρώτη φορά το 124 rally, έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία από τους αγώνες rallycross, δήλωσε: «Στο rallycross δεν έχουμε συνηθίσει να οδηγούμε αυτοκίνητα με κίνηση στους πίσω τροχούς, όπως το Abarth 124 rally. Για την ακρίβεια η μόνο μου εμπειρία με την κίνηση στον πίσω άξονα είναι σε αγώνες με καρτ και buggies. Είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμένα και ανυπομονώ να αγωνιστώ με το 124 rally.»

Από την πλευρά του ο Πολωνός οδηγός Dariusz Polonski, παρά το ότι οδηγεί για δεύτερη σαιζόν το αυτοκίνητο, για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε χωμάτινες διαδρομές. «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να εκτιμήσω την απόδοση του 124 rally στις ασφάλτινες διαδρομές και τώρα θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο με αυτό το εξαιρετικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στις χωμάτινες διαδρομές, αναζητώντας ένα αποτέλεσμα που θα με βοηθήσει να κατακτήσω το Abarth Rally Cup.»

Τέλος ο Ιταλός οδηγός Andrea Nucita έχοντας σημαντική εμπειρία με το Abarth 124 rally θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. «Μου αρέσει πολύ που θα οδηγήσουμε σε χωμάτινες διαδρομές όπου η πίσω κίνηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά και παράλληλα θεαματική για το κοινό.»

Το Rally Liepaja που οφείλει το όνομα του στο ομώνυμο λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας θα διεξαχθεί την περίοδο  24-26/5 και περιλαμβάνει συνολικά 859 χιλιόμετρα διαδρομών, εκ των οποίων τα 206 είναι ειδικές διαδρομές.

Βαθμολογία του Abarth Rally Cup

1)      Monarri - Chamorro (SPA) - 25 βαθμοί

2)      Garcia Perez - Diaz Negrin (SPA) - 18 βαθμοί

3)      Polonski - Sitek (POL) - 15 βαθμοί

4)      Nucita - Ferrara (ITA) - 12 βαθμοί

 

 

Άλλα περιεχόμενα