Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

11 Νοε 2019

O Andrea Nucita κατακτά στο νήμα το Abarth Rally Cup 2019

Η μάχη για την κατάκτηση του Abarth Rally Cup 2019 κράτησε μέχρι το νήμα του τερματισμού. Μόλις στον τελευταίο αγώνα, το Ράλι Ουγγαρίας, οι Ιταλοί Andrea Nucita - Bernardo Di Caro της Bernini Team με το Abarth 124 rally κατέκτησαν τον τίτλο. Μέχρι το τέλος ο τίτλος και το χρηματικό βραβείο των 30.000 ευρώ διεκδικήθηκε από τους Πολωνούς Dariusz Polonski και Lukasz Sitek της Rallyetechnology.

 

Η μάχη για  την κατάκτηση του Abarth Rally Cup 2019 κράτησε μέχρι το νήμα του τερματισμού. Μόλις στον τελευταίο αγώνα, το Ράλι Ουγγαρίας, οι Ιταλοί Andrea Nucita - Bernardo Di Caro της Bernini Team με το Abarth 124 rally κατέκτησαν τον τίτλο. Μέχρι το τέλος ο τίτλος και το χρηματικό βραβείο των 30.000 ευρώ διεκδικήθηκε από τους Πολωνούς Dariusz Polonski και Lukasz Sitek της Rallyetechnology.       

Ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολος λόγω της λάσπης που είχε καλύψει την άσφαλτο σε αρκετά σημεία των ειδικών διαδρομών. Το Abarth 124 rally επιβεβαίωσε ότι είναι το κορυφαίο αγωνιστικό της κατηγορίας R-GT με τον Τσέχο Martin Rada της Agrotec Czech Team Abarth να κατακτά τη νίκη, ενώ ο Nucita τερμάτισε δεύτερος. Ο Polonski παρά την εγκατάλειψη του την πρώτη ημέρα του αγώνα κατάφερε να διατηρήσει τη 2η θέση στο Abarth Rally Cup. 

 

«Αποστολή εξετελέσθη. Δεν ήταν όμως μια εύκολη υπόθεση αφού ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος λόγω των λασπωμένων δρόμων. Στόχος ήταν να τερματίσουμε τον αγώνα και να κατακτήσουμε το Abarth Rally Cup και είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά τα καταφέραμε». 

Andrea Nucita - Abarth 124 rally (Team Bernini Rally)

«Δυστυχώς η ατυχία που είχαμε δεν μας επέτρεψε να παλέψουμε μέχρι το τέλος, είμαι όμως χαρούμενος για τη φετινή χρονιά που έμαθα να οδηγώ ένα τόσο εξαιρετικό αυτοκίνητο».

Dariusz Polonski - Abarth 124 rally (Rallyetechnology)

 

Η αγωνιστική καριέρα του 30χρονου Σικελού Andrea Nucita είναι στενά συνδεδεμένη με την Abarth. Το 2010 μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε στο Abarth 500 R3T Trophy, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει ως επίσημος οδηγός της Abarth στο Ράλι Monza με ένα Grande Punto S2000.  Από το 2017 αποτελεί ένα από τους καλύτερους οδηγούς με Abarth 124 rally έχοντας πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα όπως η 4η θέση γενικής σε ειδική του Ράλι Monte Carlo 2018, επικρατώντας ανάμεσα από τετρακίνητα αγωνιστικά του WRC. Φέτος έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με 4 νίκες, μια 3η θέση και μια 4η στους έξι αγώνες του θεσμού.

 

 

Άλλα περιεχόμενα