Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

25 Μαΐ 2018

Οι επόμενοι αγώνες για το Abarth 124 rally στην Ρουμανία και στην Ιταλία το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Abarth 124 rally της ομάδας του Bernini, που αγωνίζεται στο Aradului στην Ρουμανία με πλήρωμα τους Florin Tincescu

  • Στη Ρουμανία, το Abarth 124 rally του Florin Tincescu (ROM) και του Alina Pop (ROM) αντιμετωπίζει χωματόδρομους για πρώτη φορά φέτος.
  • Στην Ιταλία, ο νεαρός οδηγός Cristopher Lucchesi (ITA) αναζητάει την τέταρτη φετινή επιτυχία στην κατηγορία R-GT του Ιταλικού Πρωταθλήματος, στο Rally d'Elba.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Abarth 124 rally της ομάδας του Bernini, που αγωνίζεται στο Aradului στην Ρουμανία με πλήρωμα τους Florin Tincescu (ROM) και Alina Pop (ROM), θα αντιμετωπίσει τους χωματόδρομους για πρώτη φορά. Από την μία πλευρά, αυτό το οδόστρωμα εγγυάται μια συναρπαστική παράσταση για τους θεατές, με θεαματικές πλαγιολισθήσεις (drifting) επάνω σε χωματόδρομους γεμάτους χαλίκι, αλλά από την άλλη πλευρά απαιτεί ένα τέλεια ζυγισμένο αυτοκίνητο με εξαιρετική πρόσφυση,  ευελιξία και κορυφαίες δεξιότητες οδήγησης.

Χάρη στην ικανότητα προσαρμογής και στην πρόσφυση και στην απόκριση του κινητήρα κατά την διάρκεια του αγώνα που διαθέτει, το Abarth 124 rally έχει ήδη πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πιο δύσκολα εδάφη, όπως στο Rallye de Montecarlo με τους Ιταλούς Andrea Nucita και Marco Vozzo, οι οποίοι κατέγραψαν τον 4ο καλύτερο συνολικό χρόνο στη  πιο δύσκολη ειδική διαδρομή με εναλλαγή παγωμένου, καλυμμένου με χιόνι ή στεγνού οδοστρώματος.

Ο Tincescu (ROM) που έρχεται ανανεωμένος από μία φανταστική 4η θέση στο Transilvania Rally είναι αισιόδοξος μπροστά στον πρώτο χωμάτινο αγώνα του Ρουμανικού πρωταθλήματος.

Το Rally Aradului αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο ξεκινάει από το Arad στις 4 μ.μ. της Παρασκευής 25 Μαΐου και τελειώνει στις 9.50 μ.μ, και το δεύτερο το Σάββατο 26, ξεκινώντας στις 8.30 π.μ. και τελειώνοντας στις 5.25 μ.μ. Υπάρχουν εννέα ειδικές διαδρομές, με ένα σύνολο 132 km απλών διαδρομών σε μία συνολική διαδρομή 498 km.

Στην Ιταλία, ο νεαρός οδηγός Cristopher Lucchesi (ITA) από την Τοσκάνη, με πλοηγό τον Marco Pollicino (ITA), είναι σε αναζήτηση της τέταρτης επιτυχίας του στην σεζόν στην κατηγορία R-GT του Ιταλικού πρωταθλήματος στο Rallye Elba, μετά από τις νίκες του στο "Ciocco", στο "Sanremo" και στο Targa Florio. Ο βασικός του αντίπαλος είναι ο Andrea Modanesi (ITA), από τη Brescia, μαζί με τον Roberto Mometti (ITA) που οδηγούν επίσης ένα Abarth 124 rally της ομάδας Bernini Rally.

Το Rallye Elba έχει μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις μεταξύ των αγώνων αυτού του είδους: διεξήχθη για πρώτη φορά το 1968, και τα αυτοκίνητα Abarth ήταν νικηφόρα σε πολλαπλές περιπτώσεις: το 1974 με το Fiat Abarth 124 Rally, και το 1976, 1978, 1980 και το 1981 με το Fiat 131 Abarth Rally. Το εντυπωσιακό σκηνικό είναι η αποζημίωση για μια ιδιαίτερα σκληρή πορεία. Ο αγώνας διεξάγεται σε δύο ημέρες: ξεκινάει από το Portoferraio στις 4.15 μ.μ. την Παρασκευή 25 Μαΐου, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 5.25 μ.μ. το Σάββατο 26, και υπάρχουν δέκα ειδικές διαδρομές, όλες ασφάλτινες, που δίνουν ένα σύνολο 151.48 km ειδικών διαδρομών σε μία συνολική απόσταση  399 km.

 

25/5/2018

 

 

 

Άλλα περιεχόμενα