Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

19 Ιουν 2017

Θετικός απολογισμός από τη χρήση του φυσικού αερίου κίνησης σε οικονομία και περιβάλλον

Βασικά συμπεράσματα από το συνέδριο όπου συμμετείχε η Fiat Chrysler Automobiles

Θετικός απολογισμός από τη χρήση του φυσικού αερίου κίνησης σε οικονομία και περιβάλλον

Συνέδριο με θέμα "Φυσικό αέριο και βιομεθάνιο: κορυφαία συστατικά της αειφόρου ανάπτυξης" πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Περιβάλλοντος της Ομάδας G7 (των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών). Το "παρών" σε αυτό το συνέδριο έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από την ιταλική πολιτική σκηνή, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Υπουργός Περιβάλλοντος, Gian Luca Galletti, καθώς και κορυφαία στελέχη των εταιρειών Fiat Chrysler Automobiles, IVECO και Snam. Την FCA εκπροσώπησε ο κύριος Alfredo Altavilla, επικεφαλής του Ομίλου στην περιοχή ΕΜΕΑ.
 
Τα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου που αφορούσαν την ιταλική πραγματικότητα, αποτελούν σημαντική απόδειξη για τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου στον κλάδο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε το 2016, την προηγουμένη χρονιά στην Ιταλία εξοικονομήθηκαν περίπου 2 δις ευρώ από τη χρήση του φυσικού αερίου αντί συμβατικών υγρών καυσίμων. Αντίστοιχα, το οικολογικό αποτύπωμα υπολογίζεται σε σχεδόν 1,5 εκ. τόνους λιγότερους ρύπους στο περιβάλλον λόγω της μετακίνησης με αυτοκίνητα με φυσικό αέριο.
 
Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της FCA, ο κύριος Altavilla, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Το φυσικό αέριο αποτελεί τη καλύτερη λύση για την μετακίνηση προσφέροντας την καλύτερη αναλογία κόστους και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 50% παραπάνω απόσταση με ένα κιλό φυσικό αέριο συγκριτικά με ένα λίτρο πετρέλαιο. Από οικολογικής άποψης, το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο με την καλύτερη αναλογία παραγόμενης ενέργειας και εκπομπών ρύπων, και παράλληλα πολύ χαμηλές εκπομπές επικίνδυνων ρύπων όπως NOx (οξειδίων του αζώτου) και NMHCs (μη μεθανικών υδρογονανθράκων). Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το οικολογικό πλεονέκτημα των οχημάτων με βιομεθάνιο είναι ανάλογο των οχημάτων που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές."
 
Αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του Ομίλου FCA είναι η εξέλιξη κινητήρων με χρήση εναλλακτικών καυσίμων. Θεωρείται ο κορυφαίος Όμιλος στην τεχνολογία CNG (χρήσης του φυσικού αερίου) και στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αναπτύξει σημαντικά τη γκάμα των μοντέλων που εφοδιάζονται με φυσικό αέριο, απαριθμώντας πλέον 12 μοντέλα. "Το φυσικό αέριο αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης και η FCA είναι πανέτοιμη" - καταλήγει ο κ. Altavilla.

Άλλα περιεχόμενα