Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

28 Φεβ 2018

H Abarth στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2018

Το Abarth 695 Rivale, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Riva, θα είναι εκεί, για να πιστοποιήσει τη συνεργασία δύο εκ των πιο ποιοτικών εταιριών της Ιταλίας, παγκοσμίως γνωστών τόσο για την προσοχή τους στη λεπτομέρεια όσο και για την αναζήτηση της ταχύτητας. Οι επιδόσεις, η τεχνολογία και το εμβληματικό ιταλικό στυλ αποτελούν τους βασικούς παράγοντες πίσω από τη σταθερά ανοδική -παγκόσμια- επέκταση της μάρκας με σήμα τον Σκορπιό. Αγώνες σε πίστες, αγώνες ράλι και νέοι οδηγοί σηματοδοτούν για την Abarth, την αγωνιστική σαιζόν 2018.

H Abarth στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2018

 

  • Το Abarth 695 Rivale, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Riva, θα είναι εκεί, για να πιστοποιήσει τη συνεργασία δύο εκ των πιο ποιοτικών εταιριών της Ιταλίας, παγκοσμίως γνωστών τόσο για την προσοχή τους στη λεπτομέρεια όσο και για την αναζήτηση της ταχύτητας.
  • Οι επιδόσεις, η τεχνολογία και το εμβληματικό ιταλικό στυλ αποτελούν τους βασικούς παράγοντες πίσω από τη σταθερά ανοδική -παγκόσμια- επέκταση της μάρκας με σήμα τον Σκορπιό.
  • Αγώνες σε πίστες, αγώνες ράλι και νέοι οδηγοί σηματοδοτούν για την Abarth, την αγωνιστική σαιζόν 2018.

 

«Να μεταμορφώνει το συνηθισμένο σε κάτι εξαιρετικό, προσφέροντας τα καλύτερα προϊόντα στον τομέα των μικρών σπορ αυτοκινήτων». Αυτή είναι η αποστολή της μάρκας που το διάσημο σήμα της, ο Σκορπιός, κουβαλάει τη φήμη των υψηλών επιδόσεων και του εμβληματικού ιταλικού στυλ. Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

H γνωστή, με στυλ υψηλού τουρισμού, σιλουέτα της ειδικής αυτής έκδοσης με το όνομα Abarth 695 Rivale, θα φέρει εξωτερικά τη διχρωμία Riva Sera Blue και Riva Shark Gray, ενώ στο εσωτερικό θα έχει δέρμα σε μπλε χρώμα. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με την θρυλική κατασκευάστρια εταιρία σκαφών Riva, το αυτοκίνητο είναι ο τέλειος συνδυασμός κομψότητας και επιδόσεων.

Το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί θα είναι ουσιαστικά μια πρόσκληση για το κοινό, να μάθει περισσότερα για τις αξίες της μάρκας, που βασίζεται στις κορυφαίες επιδόσεις, τη δεξιοτεχνία και τη συνεχή τεχνική αναβάθμιση. Αυτές οι βασικές αξίες καθοδηγούν τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της Abarth, να δημιουργούν τα μικρά συμπαγή supercars με σήμα τον Σκορπιό, έτοιμα για υψηλές επιδόσεις είτε στο δρόμο είτε στην πίστα.


Abarth 695 Rivale

Το Abarth 695 Rivale είναι η ειδική έκδοση, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Riva, την παγκοσμίου φήμης ιταλική κατασκευάστρια εταιρία γιοτ. Είναι η πιο εκλεπτυσμένη από όλες τις δημιουργίες της Abarth και ο τέλειος συνδυασμός κομψότητας και απόδοσης.

Τα κορυφαία υλικά και οι επιδόσεις supercar, είναι ο συνδυασμός που κάνει το Rivale 695 μοναδικό.

Διατίθεται ως hatchback ή κάμπριο - όπως το μοντέλο που παρουσιάζεται στη Γενεύη - και ξεχωρίζει για την αποκλειστική του εμφάνιση με τα γυαλιστερά Riva Sera Blue και Shark Gray χρώματα και την υπέροχη λεπτομέρεια δύο λωρίδων σε aquamarine χρώμα, που "τρέχει" στη μέση του αμαξώματος, όπως η αντίστοιχη "γραμμή ομορφιάς" που εμφανίζεται στα γιοτ.

Το φινίρισμα σατινέ χρωμίου στις χειρολαβές των τριών θυρών και τα σήματα "695 Rivale" στα πλαϊνά και πίσω, καθιστούν το μοντέλο αυτό ακόμα πιο ξεχωριστό, δείχνοντας τη στιλιστική συγγένεια με τις πλευρικές όψεις των νέων γιοτ της Riva.

Όλα αυτά τα στοιχεία υψηλής αισθητικής, συμβαδίζουν με τις κορυφαίες επιδόσεις και την τεχνική υπεροχή που κουβαλάει κάθε αυτοκίνητο Abarth. Κάτω από το καπό του 698 Rivale κρύβεται ένας κινητήρας 1368 cm3 που προσφέρει μέγιστη ισχύ 180 HP και ροπή 250 Nm. Ο λόγος βάρους/ισχύος του 695 Rivale, είναι όσο ενός πραγματικού supercar (5.8 kg/HP με βάρος 1045 kg) και οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές: τελική ταχύτητα 225 km / h και μόλις 6.7 δευτερόλεπτα (6.9 δευτερόλεπτα με σειριακό κιβώτιο) για επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h.

Ο βασικός στόχος του 695 Rivale είναι να υπερβεί τις παραδοσιακές αξίες της Abarth, περικλείοντας τη μοναδική γοητεία της Riva. Να ικανοποιήσει την ανάγκη για μια συναρπαστική εμπειρία που συνδυάζει επιδόσεις, κομψότητα και πολυτέλεια. Το στυλ του είναι εμπνευσμένο από το ολοκαίνουργιο Riva "56 Rivale", ένα από τα πιο κομψά, ταχύτατα σκάφη που έχει κατασκευάσει ποτέ το ναυπηγείο στο Sarnico.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το ταμπλό από μαόνι, κάτι που σαφώς παραπέμπει στη ναυτική αισθητική. Το ξύλο - το πιο φυσικό από τα υλικά - συνδυάζεται με την τεχνολογία αιχμής και το αποτέλεσμα είναι άριστο, όπως και στα γιοτ της Riva.

Επιπλέον στο εσωτερικό ξεχωρίζει το μπλε και μαύρο δερμάτινο τιμόνι με ένα κομμάτι μαόνι στην κορυφή του, η μπλέ δερμάτινη επένδυση του πίνακα οργάνων, ο ξύλινος λεβιές ταχυτήτων και η μεταλλική πινακίδα με τον μοναδικό αριθμό του μοντέλου, η οποία είναι τοποθετημένη με τις ίδιες βίδες που χρησιμοποιεί η Riva στο σκάφος Rivale 56.

Επίσης, ο σπορ χαρακτήρας του Abarth χαρακτηρίζεται από την εξάτμιση Akrapović με απολήξεις από ανθρακόνημα, τα φρένα της Brembo με τις μαύρες τετραπίστονες δαγκάνες, τις ζάντες αλουμινίου Supersport 17 ιντσών με ειδικό γυαλιστερό γκρι φινίρισμα και το σύστημα ανάρτησης Abarth by Koni με τεχνολογία FSD (Frequency-Selective Damping).

Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά καθιστούν αμέσως το Abarth 695 Rivale κλασικό και φυσικά απολύτως άξιο να βρίσκεται στο Abarth Register, το οποίο περιλαμβάνει μόνο τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα, με συλλεκτικά τεχνικά ή ιστορικά χαρακτηριστικά.


Αγώνες σε πίστες, αγώνες ράλι και νέοι οδηγοί σηματοδοτούν για την Abarth, την αγωνιστική σαιζόν 2018.

Τα αγωνιστικά σχέδια της Abarth για το 2018 επικεντρώνονται σε δύο περιοχές: στα ράλι, με ένα φιλόδοξο διεθνές πρόγραμμα που περιλαμβάνει το FIA R-GT Cup, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους εθνικούς αγώνες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε αγώνες σιρκουί με το Abarth Selenia Trophy και τα ιταλικά και γερμανικά πρωταθλήματα F4.

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της το 2017, η οποία κέρδισε με το Abarth 124 Rally, το ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία του, η Abarth αποφάσισε να στοχεύσει ψηλότερα, να απονείμει βραβεία και να προσφέρει κίνητρα στους οδηγούς που αγωνίζονται στα κορυφαία διεθνή πρωταθλήματα μέσω του Abarth 124 Selenia International Challenge.

Τα μεγαλύτερα βραβεία είναι για τους οδηγούς που συμμετέχουν στο FIA R-GT CUP, με τον τελικό νικητή να λαμβάνει ένα Abarth 124 Rally. Eπίσης θα υπάρχουν πολλά βραβεία σε μεμονωμένους αγώνες, καθώς και κίνητρα συμμετοχής. Τα βραβεία για όσους αγωνίζονται στα αντίστοιχα εθνικά τους πρωταθλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κατηγορία R-GT, θα είναι επίσης πολύ ελκυστικά.

Το 2017, το Abarth 124 Rally κέρδισε την κατηγορία R-GT στο ιταλικό πρωτάθλημα, με τον Fabrizio Andolfi Jr και στην Ισπανία με τον Alvaro Muñiz Mora, επιδεικνύοντας εξαιρετική αξιοπιστία και ανταγωνιστικότητα στην πρώτη του σεζόν. Ο Andolfi ολοκλήρωσε και τους 10 αγώνες που έλαβε μέρος (επτά ισχύει για το 124 Trophy Rally Selenia, μαζί με το Rally di Romagna, το Ράλι San Marino σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους και το Rallye du Valais), κερδίζοντας την κατηγορία του οκτώ φορές και επιτυγχάνοντας πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μια ακόμα επίδειξη της δυναμικής του σπάιντερ της Abarth, ήρθε πολύ πρόσφατα στο Montecarlo Rallye, όπου οι Andrea Nucita και Marco Vozzo κατέγραψαν με απίστευτο τρόπο την τέταρτη καλύτερη επίδοση - μεταξύ των επίσημων WRCs - στην πιο δύσκολη ειδική δοκιμαστική φάση του αγώνα, με συνθήκες χιονιού και πάγου. Κάνοντας εξαιρετική χρήση των ηλεκτρονικών του κινητήρα και του ελέγχου πρόσφυσης, ο Ιταλός οδηγός έδειξε ότι οι δύσκολες συνθήκες αναδεικνύουν τις δυνατότητες του πισωκίνητου αυτοκινήτου, προβάλλοντας την αγωνιστική του ταυτότητα ακόμα πιο πολύ.

Στα αγωνιστικά σιρκουί, το Abarth Selenia Trophy διοργανώνεται για δέκατη φορά φέτος. Ένα πραγματικό ρεκόρ, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από την αρχή ήταν το Abarth 500 Assetto Corse. Προστέθηκε το 2012 το Abarth 695 Assetto Corse, ενώ αναβαθμίστηκε το 2014 για να αυξήσει την ισχύ του σε 215 HP, παρέχοντας απόλυτες επιδόσεις και πραγματικές συγκινήσεις για τους θεατές.

Οι οδηγοί μπορούν να αγωνιστούν στο Trophy Abarth Selenia 2018 είτε στο Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione είτε στο Abarth 500 Assetto Corse, σε ξεχωριστές κατηγορίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους οδηγούς ηλικίας 16 έως 18 ετών, οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, χάρη σε συμφωνία με την Acisport, η οποία βοηθά τους αγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες να κερδίσουν τις αγωνιστικές άδειές τους με ειδικές δοκιμαστικές συνεδρίες. Θα υπάρχει ειδική κατηγορία για τις γυναίκες οδηγούς.

Η σεζόν του Abarth Selenia Trophy αποτελείται από επτά αγώνες, δύο από αυτούς στο εξωτερικό. Αυτό το πρωτάθλημα αποκτά όλο και περισσότερη διεθνή αναγνώριση, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ξένων οδηγών. Για παράδειγμα, ο νικητής της σεζόν του 2017 ήταν ο Ιταλός οδηγός Cosimo Barberini, μπροστά από τον Juuso Pajuranta από τη Φινλανδία, τον Joakim Darbom από τη Σουηδία και τον Kuzey Eroldu από την Τουρκία.

Με δεδομένη την εξαιρετική επιτυχία που σημειώθηκε στην Ιταλία και τη Γερμανία κατά τις προηγούμενες σεζόν, η Abarth αποφάσισε να υποστηρίξει την τέταρτη έκδοση του πρωταθλήματος F4 στη Γερμανία και να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο ιταλικό πρωτάθλημα ως χορηγός και επίσημος προμηθευτής κινητήρων.

Ο κινητήρας 1.4 Turbo T-Jet με ισχύ 160 ίππων, που προέρχεται από τον αδειδοτημένο για δρόμο 595 και που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα Abarth που αγωνίζονται στα Trophies Abarth, θα εξοπλίσει όλα τα αυτοκίνητα του Ιταλού κατασκευαστή Tatuus και πάλι φέτος. Την περασμένη σεζόν, περισσότεροι από 40 νέοι οδηγοί αγωνίστηκαν στο γερμανικό πρωτάθλημα και πάνω από 30 στο ιταλικό.

Ένα πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα κράτη της Βόρειας Ευρώπης και ένα άλλο στη Μέση Ανατολή με το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου.

 

Το περίπτερο της Abarth

Το ευρύ κοινό που θα επισκέπτεται το περίπτερο στη Γενεύη θα δει από κοντά, διάφορα υλικά που επιλέχθηκαν για να περιγράψουν τον χαρακτήρα του Abarth. Οι δημιουργίες με το σήμα του Σκορπιού θα παρουσιαστούν δίπλα στα μοντέλα της Fiat με τρόπο που θα ενισχύσει τα διακριτικά χαρακτηριστικά και των δύο μαρκών καθώς πρόκειται για δύο συγγενικούς, αλλά ταυτόχρονα διακριτούς κόσμους.

Ακατέργαστοι τοίχοι με φινίρισμα τσιμέντου και μεταλλικά φύλλα στο πάτωμα παραπέμπουν στον κόσμο των αγώνων, ενώ ο δυναμισμός είναι το θέμα ολόκληρου του εκθεσιακού χώρου. Αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση του 695 Rivale πάνω σε μια κατασκευή με εφέ κινούμενου νερού που δημιουργείται με έξυπνα γραφικά.

Θα διανεμηθούν επίσης ενημερωτικά φυλλάδια και θα τοποθετηθούν ειδικά αντικείμενα γύρω από το περίπτερο, για να γνωρίσει το κοινό τα προϊόντα της FCA Bank, της χρηματοοικονομικής εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της χρηματοδότησης αυτοκινήτων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και στην Ελβετία μέσω της FCA Capital Suisse SA, υποστηρίζοντας τις πωλήσεις οχημάτων του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles με καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα και καινοτόμα προγράμματα χρηματοδοτικής μίσθωσης που απευθύνονται σε δίκτυα αντιπροσώπων, λιανικούς πελάτες και εταιρείες.

 

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου, 2018

 

Άλλα περιεχόμενα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ