Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

30 Ιουλ 2019

H Abarth απονέμει τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες της Formula SAE 2019

Για πρώτη φορά τρείς Ιταλικές ομάδες κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ANFIA και υποστηρίχθηκε από την Abarth.

H Abarth απονέμει τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες της Formula SAE 2019

 

  • Για πρώτη φορά τρείς Ιταλικές ομάδες κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ANFIA και υποστηρίχθηκε από την Abarth.
  • H Abarth παρέδωσε τα βραβεία στα Πανεπιστήμια του Μιλάνο, της Ρώμης και του Τορίνο που κατέκτησαν τις κατηγορίες "Endurance & Efficiency" και "Trackdrive".
  • Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια της εκδήλωσης να δοκιμάσουν τα Abarth 595 Competizione, Abarth 595 esseesse και Abarth 124 Rally Tribute.

Η 15η διοργάνωση της Formula SAE Italy, Formula Electric Italy & Formula Driveless ολοκληρώθηκε στην πίστα "R. Paletti" στην Πάρμα. Στην εκδήλωση, την οποία υποστήριξε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Abarth, συμμετείχαν φοιτητές που σχεδίασαν και κατασκεύασαν τα δικά τους αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Abarth απένειμε τα βραβεία σε δύο κατηγορίες:

"Endurance & Efficiency"

  • Class 1 C, αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης όπου επικράτησε η ομάδα Dynamis PRC του Πολυτεχνείου του Μιλάνο
  • Class 1 E, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου επικράτησε η Squadra Corse του Πολυτεχνείου του Τορίνο.

"Trackdrive"

  • Class 1 D, αυτόνομα οχήματα, όπου επικράτησε η ομάδα Sapienza Corse του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης.

Η Abarth αποτελεί μία από τις λίγες μάρκες που έχουν συνδέσει από τη δημιουργία τους την πορεία τους με τους αγώνες. Ο Carlo Abarth εξέλιξε αυτοκίνητα παραγωγής σε εξαιρετικά ικανά αγωνιστικά αυτοκίνητα και υπάρχουν σαφείς παραλληλισμοί αυτής της ιστορίας με τον τρόπο που εξελίσσουν οι φοιτητές τα δικά τους αυτοκίνητα.

Συνολικά περισσότεροι από 2.600 φοιτητές (από 26 χώρες και 79 πανεπιστημιακά ιδρύματα) συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση. Μέσα σε μία περίοδο 5 ημερών οι κριτές αξιολόγησαν τις προτάσεις των φοιτητών για τη σχεδιαστική και μηχανολογική τους αρτιότητα, αλλά και το συνολικό τους κόστος. Τα οχήματα που πέρασαν το πρώτο στάδιο αξιολόγησης δοκιμάστηκαν στην πίστα για να αποδείξουν την ταχύτητα, αλλά και την αντοχή τους.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την σειρά αυτοκινήτων παραγωγής της Abarth, με μοντέλα όπως τα 595 Competizione και esseesse, αλλά και τη συλλεκτική έκδοση Abarth 124 Rally Tribute, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 124 αντίτυπα προς τιμή της κατάκτησης των FIA R-GT Cup και ERC από το Abarth 124 rally το 2018.

 

 

 

Άλλα περιεχόμενα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ