Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

12 Απρ 2018

Η Abarth θα είναι το αστέρι του Σαββατοκύριακου στους αγώνες ταχύτητας και στις πίστες του ADAC F4 στην Γερμανία

Τρεις αγώνες ταχύτητας στο Abarth 124 rally Selenia International Challenge: το "Sanremo" στην Ιταλία, το "Sierra Morena" Rally στην Ισπανία, και το "Criterium Jurassien" στην Ελβετία. Το πρωτάθλημα του ADAC F4 που ενισχύεται από την Abarth λαμβάνει χώρα εξελισσόμενο στο Oschersleben με τους πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς David Schumacher (GER) και Enzo Fittipaldi (BRA).

  • Τρεις αγώνες ταχύτητας στο Abarth 124 rally Selenia International Challenge: το "Sanremo" στην Ιταλία, το "Sierra Morena" Rally στην Ισπανία, και το "Criterium Jurassien" στην Ελβετία.
  • Το πρωτάθλημα του ADAC F4 που ενισχύεται από την Abarth λαμβάνει χώρα εξελισσόμενο στο Oschersleben με τους πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς David Schumacher (GER) και Enzo Fittipaldi (BRA).

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γεμίσει με ενθουσιασμό στους αγώνες ταχύτητας και στην πίστα με τους οδηγούς της Abarth να παίζουν ηγετικούς ρόλους.

 

Τέσσερις ιδιωτικές ομάδες θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Ιταλικού, του Ισπανικού και του Ελβετικού πρωταθλήματος.

Στην Ιταλία αυτό είναι το Σαββατοκύριακο του Rally di Sanremo, του δεύτερου σε εθνική σειρά, με δύο πληρώματα της ομάδας Bernini Rally να συμμετέχουν στο πλαίσιο του Abarth 124 rally Selenia International Challenge: ο νέος και ανερχόμενος οδηγός από την Τοσκάνη Cristopher Lucchesi με τον Massimiliano Bosi, και ο Alberto Mussa συνοδευόμενος από τον Titty Lucchesi. Ο νεαρός οδηγός Lucchesi πέτυχε νίκη στο στην κατηγορία R-GT στο Rally Il Ciocco, το εναρκτήριο γεγονός του Ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ για τον Mussa αυτή είναι η πρώτη του εμφάνιση στην Ιταλική σειρά, μετά από δοκιμές του Abarth 124 rally στο Rally di Alba του 2017.

Ο Cristopher Lucchesi είναι εξαιρετικά ανυπόμονος: "Το Rally di Sanremo είναι ένας από τους αγώνες που ονειρευόμουν πάντα, οι δρόμοι είναι απαιτητικοί και γεμάτοι στροφές, ελπίζω να αξιοποιήσω τα επιτεύγματά μου στο Rally Il Ciocco".

Ο Alberto Mussa είναι επίσης ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του σε ένα τόσο διάσημο αγώνα. "Η εικόνα των αυτοκινήτων Fiat 124 Spider Abarth που έχουν ανέλθει στο Baiardo ήταν ανέκαθεν ήταν πάντα κολλημένη στο μυαλό μου, και ο αγώνας με την τρέχουσα απόδοση αυτού του ίδιου μοντέλου μου δημιουργεί μια ιδιαίτερη συγκίνηση."

Το Rally di Sanremo ξεκινάει από την παραλιακή πόλη στις 3.30 μ.μ. την Παρασκευή 13 Απριλίου και αποτελείται από δύο στάδια, τελειώνοντας στις 7 μ.μ. το Σάβατο14 αφού έχει καλύψει μία διαδρομή 491 km, με 152 km αυτών των χρονομετρημένων διαδρομών, διαμοιρασμένα σε 10 ειδικές διαδρομές.

Στο Rally Sierra Morena στην Ισπανία, το Abarth 124 rally υπερασπίζεται τον Ισπανικό τίτλο R-GT Tarmac Rally Champion που κερδήθηκε από την ομάδα SMC Junior Motorsport. Μετά την εκπληκτική επιτυχία της πρώτης χρονιάς του σε αγώνα, η ομάδα Abarth Rally αντιμετωπίζει την σεζόν του 2018 με στόχο να πάρει πίσω τον τίτλο του Ισπανικού πρωταθλήματος στην κατηγορία R-GT.

Με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί το 2017, όσον αφορά και το αυτοκίνητο αλλά και την τεχνική και αγωνιστική οργάνωση, αυτή την χρονιά η ομάδα από την Μαδρίτη έχει εμπιστευτεί το αυτοκίνητο της στο Ισπανικό πλήρωμα του Alberto Monarri και του Rodrigo Sanjuán.

"Είμαστε συγκινημένοι που ανήκουμε σε μία μάρκα τόσο πολύτιμη όπως η Abarth," μας λέει ο Alberto Monarri. "Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση: να επαναλάβουμε την νίκη της προηγούμενης χρονιάς στο Ισπανικό πρωτάθλημα Tarmac (CERA). Ξεκίνησα την καριέρα μου στους αγώνες αυτοκινήτου στο Fiat Punto Cup το 2002, έτσι είμαι πολύ δεμένος με την μάρκα."

Το Rally Sierra Morena ξεκινάει από την Cordoba στις 4.15 μ.μ. την Παρασκευή 13 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 6.40 μ.μ. το Σάββατο 15: η διαδρομή έχει μήκος 428 km, με 12 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 164 km.

Στην Ελβετία, αυτό το Σαββατοκύριακο κάνει το ντεμπούτο της η ομάδα Zeughaus Garage, η οποία έχει ένα Abarth 124 rally που οδηγείται από τους Beat και Janine Wissen (CH) στο Criterium Jurassien, τον εναρκτήριο αγώνα της Ελβετικής σεζόν.

Ο Beat Wyssen είναι ένας λάτρης της μάρκας του Σκορπιού. "Έχω αγωνιστεί με αυτοκίνητα Abarth 500 R3T για χρόνια, και αυτή την σεζόν αποφάσισα να ανέβω κατηγορία με αυτό το αξιαγάπητο 124 rally".

Το Criterium Jurassien ξεκινάει από το Saignelégier στις 6 μ.μ. την Παρασκευή 13 Απριλίου και τελειώνει στις 7 μ.μ. του Σαββάτου 14 μετά από 481 km, με 11 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 174 km.

Η Abarth επιστρέφει στην πίστα στην Γερμανία στον αγώνα του Oschersleben, που βλέπει το ξεκίνημα του ADAC F4 Championship που ενισχύεται από την Abarth. Τα μονοθέσια αγωνιστικά που ενισχύονται από τους κινητήρες 160 HP T-jet της Abarth θα λάμψουν σε ένα πρωτάθλημα που σκοπό έχει να αναθρέψει το μεγάλωμα των μελλοντικών πρωταθλητών που έχουν ξεχωρίσει μέσα από το φάσμα των πολύ νεαρών οδηγών kart.

Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν της Γερμανικής σειράς, που περιλαμβάνει περίπου τριάντα αυτοκίνητα στα χέρα των οδηγών από 12 χώρες: στους ταλαντούχους νεαρούς περιλαμβάνεται επίσης ο David Schumacher, γιος του Ralf, ο οποίος ακολουθεί τα αχνάρια του εξάδελφου του Mick (γιος του Michael), ο οποίος επικράτησε στην κατηγορία στην Ιταλία και στην Γερμανία το 2016, τερματίζοντας πρώτος και στα δύο πρωταθλήματα. Επίσης λαμβάνει μέρος ο Βραζιλιάνος Enzo Fittipaldi, εγγονός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 Emerson.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου αποτελείται από τρεις αγώνες: 11.05 π.μ. και 4.30 μ.μ. το Σάββατο 14 Απριλίου και 3.45 πμ. την Κυριακή.

 

Τορίνο, 12 Απριλίου 2018

 

 

 

Άλλα περιεχόμενα