Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

05 Δεκ 2019

Abarth 124 rally: Η επιτυχία του στους αγώνες το 2019 τίμησε με ιδανικό τρόπο την 70η επέτειο της μάρκας του «Σκορπιού»

Εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα που πέτυχε στους αγώνες το 2019, το Abarth 124 rally τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την 70η επέτειο από την ίδρυση της μάρκας.

 

Εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα που πέτυχε στους αγώνες το 2019, το Abarth 124 rally τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την 70η επέτειο από την ίδρυση της μάρκας.

Το Abarth 124 rally αποτέλεσε εξ' αρχής μια από τις εντυπωσιακότερες παρουσίες στους αγώνες ράλι. Αποδεικνύοντας την ταχύτητα και την αξιοπιστία του, το 124 rally κατέκτησε σειρά διακρίσεων συνδυάζοντας το θέαμα με τις κορυφαίες επιδόσεις. Το 2019 το αγωνιστικό μοντέλο στα χέρια του Ιταλού οδηγού Enrico Brazzoli κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Παγκόσμιο Τίτλο FIA R-GT, ενώ επίσης για 2η χρονιά επικράτησε και στο Ισπανικό Πρωτάθλημα ασφάλτου για 2κινητα αυτοκίνητα. Τέλος ο Andrea Nucita στα πλαίσια του ERC αναδείχθηκε Πρωταθλητής του Abarth Rally Cup, ολοκληρώνοντας μια χρονιά που το Abarth 124 rally τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τα 70α γενέθλια της μάρκας.

 

Ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής για την περιοχή ΕΜΕΑ των Fiat και Abarth, είναι ιδιαίτερα περήφανος για αυτά τα αποτελέσματα: «Το 2019 ήταν μία χρονιά όπως ακριβώς θα την ήθελε ο Carlo Abarth: γεμάτη νίκες και διακρίσεις που γίνονται ακόμα πιο σημαντικές λόγω της 70ης επετείου της μάρκας. Στην 3η του σαιζόν στους αγώνες, το Abarth 124 rally επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην κατηγορία R-GT, έχοντας κατακτήσει σχεδόν 100 νίκες σε διεθνείς και εθνικούς αγώνες, τιμώντας απόλυτα τη φιλοσοφία του Carlo Abarth, που από τη γέννηση της μάρκας ήθελε πάντα να προσφέρει στους πελάτες του κορυφαία και αξιόπιστα αγωνιστικά αυτοκίνητα ικανά να κερδίζουν αγώνες».

Η κατάκτηση του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος FIA R-GT για 2η συνεχόμενη χρονιά από το Abarth 124 rally ήταν η σημαντικότερη διάκριση της χρονιάς με τους Enrico Brazzoli και Manuel Fenoli να εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους σε θρυλικά ράλι όπως είναι το Rally Monte Carlo, το Tour de Corse και το Sanremo Rally.

 

Enrico Brazzoli (Bernini Rally Team): «Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος FIA R-GT στην 70η επέτειο της μάρκας αποτελεί κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Η συγκίνηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την επιτυχία μας στο θρυλικό Tour de Corse, έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του πρωταθλήματος, όπου νικήσαμε την ημέρα των γενεθλίων της Abarth την 31η Μαρτίου.»

Εξαιρετική επιτυχημένη ήταν και η σαιζόν του Abarth Rally Cup, όπου μετά από 6 αγώνες στα πλαίσια του ERC, ο Andre Nucita κατέκτησε τον τίτλο στο νήμα, στον τελευταίο αγώνα της χρονιά, το Ράλι Ουγγαρίας.

 

Andrea Nucita (Bernini Rally Team): «Είναι πάντα ιδιαίτερη συγκίνηση να κερδίζεις το Abarth Rally Cup, αλλά το να τα καταφέρνεις στην 70η επέτειο της μάρκας είναι κάτι το μοναδικό. Πως είναι το Abarth 124 rally; Γρήγορο με άψογο κράτημα και διασκεδαστικό στην οδήγηση.»

Η απόδοση του Abarth 124 rally, σε συνδυασμό με την κορυφαία αξιοπιστία του, επέτρεψε σε πολλούς αγώνες να ανταγωνίζεται με αξιώσεις ακόμα και τα τετρακίνητα αγωνιστικά της κατηγορίας R5. Με τη συμμετοχή του, τόσο σε διεθνείς διοργανώσεις, όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα, κατάφερε να εντυπωσιάσει κατακτώντας σε μόλις τρεις σαιζόν σχεδόν 100 νίκες σε 16 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Άλλα περιεχόμενα