Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Stellantis Communications και ενημερωθείτε για όλα τα νέα

20 Ιαν 2017

Το νέο Abarth 124 Rally κάνει πρεμιέρα στο 85ο Rally του Monte Carlo

• Τρία ιδιωτικά πληρώματα συμμετέχουν στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally σε συνεργασία με την Abarth Racing Team. • Οι συμμετέχοντες οδηγοί είναι ο πρωταθλητής Francois Delecour, ο ταλαντούχος Ιταλός Fabio Andolfi και ο έμπειρος Gabriele Noberasco.

Το νέο Abarth 124 Rally κάνει πρεμιέρα στο 85ο Rally του Monte Carlo

 

  • Τρία ιδιωτικά πληρώματα συμμετέχουν στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally σε συνεργασία με την Abarth Racing Team.
  • Οι συμμετέχοντες οδηγοί είναι ο πρωταθλητής Francois Delecour, ο ταλαντούχος Ιταλός Fabio Andolfi και ο έμπειρος Gabriele Noberasco.
  • Το Rally του Monte Carlo πραγματοποιείται από 19 έως 22 Ιανουαρίου. Αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για τη δοκιμή του αυτοκινήτου σε ακραίες συνθήκες στον πιο σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος παγκοσμίως.

Η αγωνιστική καριέρα του νέου Abarth 124 Rally ξεκινάει με την πρεμιέρα του μοντέλου στο 85ο Rally του Monte Carlo. Ο πρώτος αυτός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally 2017, πραγματοποιείται από 19 μέχρι 22 Ιανουαρίου.

Τρία ιδιωτικά πληρώματα έχουν επιλέξει το νέο Abarth 124 Rally για τη συμμετοχή τους σε έναν από τους πιο δύσκολους, αλλά και συνάμα πιο σημαντικούς αγώνες του Πρωταθλήματος. Στόχος τους να επαναφέρουν τη μάρκα με σήμα τον Σκορπιό στις ένδοξες μέρες των αγωνιστικών δράσεων. Τα τρία πληρώματα περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικούς τύπους οδηγών. Ο Γάλλος Francois Delecour, με συνοδηγό τον Dominique Savignoni, είναι επίσημος οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε τη δεύτερη θέση το 1993. Επίσης, ήταν νικητής του παγκοσμίου κυπέλου FIA R-GT Cup, όπου συμμετείχε το Abarth 124 Rally το 2015. Ο νεαρός Fabio Andolfi, μαζί με τον Manuel Fenoli, είναι δύο ιδιαίτερα υποσχόμενοι Ιταλοί οδηγοί. Τέλος, ο Gabriele Noberasco, με συνοδηγό τον Daniele Michi, είναι ένας πολύ γρήγορος και έμπειρος οδηγός, ο οποίος έχει κερδίσει σε πολλούς εθνικούς αγώνες. Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο Rally του Monte Carlo, μια εκ των οποίων πίσω από το τιμόνι του Abarth 500 R3T.

Οι τρεις οδηγοί που έχουν την υποστήριξη των αντίστοιχων ομάδων έχουν συμμετάσχει σε αρκετές ειδικές δοκιμές για να προετοιμαστούν για τον αγώνα του Monte Carlo σε διαδρομές κοντά στο Cuneo στην Ιταλία παρέα με τον οδηγό εξέλιξης και δοκιμών Alex Fiorio, ο οποίος έχει εργαστεί για την εξέλιξη του αυτοκινήτου μαζί με την Abarth Racing Team.

Μικρές επεμβάσεις έχουν προκύψει για τις ανάγκες των τριών ημερών του αγώνα, ενώ κύριο συστατικό για τις ορεινές διαδρομές του Monte Carlo θεωρούνται τα ελαστικά της Michelin. Οι οδηγοί μέσα από τις δοκιμές που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν εξοικειωθεί με το νέο Abarth 124 Rally και τα πολλά γνήσια χαρακτηριστικά του μοντέλου. Το Abarth 124 Rally ξεχωρίζει συνδυάζοντας οδηγική απόλαυση και τεχνολογία: η πίσω κίνηση εγγυάται ιδιαίτερο θέαμα, ενώ οι πολύ υψηλές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών εξέλιξης.

Το Abarth 124 Rally είναι ένα μοντέλο που αγωνίζεται στην κατηγορία R-GT και μπορεί να συμμετάσχει σε πολλούς εθνικούς και διεθνούς αγώνες. Το Abarth 124 Rally Trophy που διοργανώνεται από την Abarth αριθμεί εφτά αγώνες rally, έξι εκ των οποίων στην άσφαλτο και έναν στο χώμα. Οι διεκδικητές του Trophy μπορούν επίσης να αγωνιστούν για τον τίτλο της κατηγορίας R-GT του ιταλικού πρωταθλήματος. Τα έπαθλα για τους κορυφαίους της κατάταξης στην κατηγορία «κάτω των 23» είναι πολλά, από χρηματικά έως συμμετοχές σε αγώνες.

Ο τελικός νικητής θα παραλάβει και ένα αυτοκίνητο παραγωγής Abarth 124 Spider.

Άλλα περιεχόμενα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΤΏΡΑ